Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق تحقیقات، این بررسی بر روی یک خانواده از دارو‌هایی متمرکز بود که برای تحریک سیستم نورآدرنالین مغز توسعه یافته بودند.

دارو‌های نورآدرنرژیک، دهه‌ها است برای درمان انواع بیماری‌ها از اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) و افسردگی گرفته تا بی‌خوابی و فشار خون بالا استفاده می‌شوند. آن‌ها با هدف قرار دادن یک انتقال دهنده عصبی به نام نوراپی نفرین کار می‌کنند که در تعدادی از فرآیند‌های شناختی از جمله برانگیختگی، توجه و حافظه نقش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول سال‌ها، در دهه ۱۹۸۰، تعدادی از آزمایش‌های بالینی کوچک اثرات دارو‌های نورآدرنرژیک را بر آلزایمر بررسی کردند. با این حال، نتایج به طور کلی هرگز آن قدر قانع کننده نبودند که به طور جدی دنبال شوند و سایر حوزه‌های تحقیقاتی به اهداف مهمتری برای مطالعه تبدیل شدند.

اخیراً، تعدادی از مطالعات مبحث رابطه بین آلزایمر و سیستم نورآدرنالین مغز را دوباره مطرح کرده اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که مراحل اولیه تخریب عصبی آلزایمر ممکن است در لوکوس سرولئوس (LC)، ناحیه‌ای از مغز که مسئول تولید نوراپی نفرین است تا نشانه‌هایی که بی تفاوتی یکی از علائم اولیه بیماری است، رخ دهد.

تیمی از محققان بریتانیایی برای بررسی جدید، از تحقیقات گذشته، در خصوص تاثیر دارو‌های نورآدرنرژیک بر بیماری الهام گرفته اند.

این بررسی داده‌های ۱۹ مطالعه منتشر شده قبلی را که شامل ۱۸۱۱ بیمار می‌شد، جمع‌آوری کرد. تعدادی از دارو‌های مختلف نورآدرنرژیک از جمله مودافینیل، میرتازاپین، و کلونیدین در این بررسی مورد مطالعه قرار گرفتند.

نتایج نشان دادند که مصرف این خانواده از دارو‌ها منجر به بهبود‌های کوچک، اما قابل توجهی در شناخت و بهبود‌های زیادی در بی تفاوتی می‌شود.

محققان در توجه به محدودیت‌ها، در ادغام داده‌های کارآزمایی‌های مختلف که طی چندین دهه انجام شده اند، حساس و دقیق هستند؛ اما نتیجه می‌گیرند که یک کارآزمایی بالینی جدید برای بررسی این که آیا این دارو‌ها می‌توانند به عنوان درمانی برای آلزایمر مفید باشند یا خیر، وجود دارد.

طبق بررسی نتیجه گرفتند در بیماران مبتلا به زوال عقل یا MCI [اختلال شناختی خفیف]ناشی از بیماری آلزایمر، دارودرمانی‌هایی که سیستم نورآدرنرژیک را هدف قرار می‌دهند، می‌توانند شناخت و بی‌علاقگی را بهبود بخشند.

به نظر نمی‌رسد که این درمان‌ها هیچ اثر مفیدی بر توجه یا حافظه اپیزودیک نداشته باشند. بر اساس این متاآنالیز و شناخت اهمیت سیستم لوکوس سرولئوس- نورآدرنرژیک (LC-NA) در بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی متعدد، موردی برای آزمایش‌های بالینی بیشتر عوامل نورآدرنرژیک در بیماری آلزایمر و سایر شرایط نورودژنراتیو وجود دارد.

دیوید اسمیت، از دانشگاه آکسفورد گفت: این تجزیه و تحلیل مهم و به خوبی انجام شده است؛ اما تاکید کرد که این دارو‌ها ممکن است فقط اندکی علائم بیمار را بهبود بخشند و به نظر نمی‌رسد بر پیشرفت بیماری تاثیر بگذارند.

هیچ مدرکی مبنی بر این که دارو‌ها بر پیشرفت بیماری تاثیر می‌گذارند وجود نداشت؛ اما برخی از علائم، به ویژه بی‌تفاوتی را بهبود بخشیدند.

سیان گرگوری، از انجمن آلزایمر گفت: در حال حاضر کمبود درمان برای بیماران آلزایمر وجود دارد و چیزی که می‌تواند حتی اندکی علائم بیمار را کاهش دهد ممکن است ارزشمند باشد.

گرگوری خواستار آزمایشات بالینی بیشتر برای کشف پتانسیل دارو‌های نورآدرنرژیک برای آلزایمر شد.

گرگوری گفت: این تحقیقات جدید امیدوارکننده می‌توانند به بهبود زندگی افراد مبتلا به آلزایمر در آینده کمک کنند و به کاهش تاثیر علائم رایج مانند مشکلات حافظه و تفکر و بهبود بی‌تفاوتی کمک کنند.

از آن جایی که دارو‌هایی که بر روی پیام‌رسان شیمیایی نورآدرنالین اثر می‌گذارند، معمولاً برای درمان اختلالاتی مانند ADHD و افسردگی استفاده می‌شوند؛ آزمایش‌های بالینی برای ارزیابی نفع آن‌ها برای افراد مبتلا به آلزایمر باید ساده باشد.

مطالعه جدید در ژورنال Neurology Neurosurgery & Psychiatry منتشر شده است.

منبع: سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: داروهای بیش فعالی درمان آلزایمر بی تفاوتی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۴۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت گفت: تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان انجام شود.

به گزارش مشرق، زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، اظهار کرد: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هرگونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!