Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا یاوری، با اشاره به علت ایجاد اختلال نقص توجه یا بیش فعالی در کودکان، اظهار کرد: به نظر می‌رسد که ژن‌ها در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند، زیرا در یک سوم موارد حداقل یکی از والدین کودک مبتلا علائم مشابهی را نشان می‌دهند.

وی با بیان اینکه اگر مادر در حین بارداری یا زایمان دچار مشکلاتی شده باشد، احتمال ایجاد بیش فعالی در کودک بیشتر است، افزود: این مشکلات شامل مصرف مواد یا دارو حین بارداری، وزن کم نوزاد حین تولد، عفونت‌های مغزی، تماس با سموم یا برخی شرایط استرس زا برای مادر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس کودک عوامل محیطی را یکی دیگر از عوامل احتمال بروز اختلال مذکور دانست و تصریح کرد: فرد مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه بی دقت است، به جزئیات توجه نمی‌کند، حواسش به راحتی پرت می‌شود، برایش سخت است که به صحبت سایرین گوش کند، نمی‌تواند از یک دستورالعمل پیروی کند و به سختی می‌تواند به کارهایش نظم و ترتیب بدهد.

یاوری آغاز همزمان چند کار و ناتمام گذاشتن آنها، ناشکیبایی در انتظار کشیدن، بی حوصلگی، بی قراری و ناآرامی را از دیگر علائم دانست و گفت: کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی فراموشکار است، وسایلش را گم می‌کند یا یادش می‌رود که آن‌ها را کجا گذاشته، به سرعت از کوره در می‌رود، بر افکارش غلبه ندارد و به سختی می‌تواند استرس هایش را کنترل کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد حداقل برخی از علائم مذکور را در خود دارند، اما دچار اختلال نقص توجه و بیش فعالی نیستند، عنوان کرد: زمانی می‌توان گفت کودکی به اختلال بیش فعالی مبتلاست که علائم گفته شده ارتباطش را با سایر افراد یا وضعیت شغلی یا تحصیلی اش دچار مشکل کند.

این روانشناس کودک افزایش سن را موجب بهبود اختلال نقص توجه دانست و اضافه کرد: ممکن است بیش فعالی در بزرگسالی هم ادامه پیدا کند. در این صورت معمولا بیش فعالی تخفیف پیدا می‌کند، اما رفتار‌های تکانشی، ضعف تمرکز و ریسک پذیری ممکن است بدتر نیز شوند. این مسائل ممکن است با یادگیری، کار و نحوه ارتباط فرد با دیگران تداخل پیدا کند.

وی با بیان اینکه افسردگی، اضطراب، اعتماد به نفس پایین و سوءمصرف مواد در بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی شایع است، یادآور شد: اگر فرد در سنین کودکی و نوجوانی و حتی بزرگسالی احساس کند این علائم را داراست، باید از یک روانپزشک کمک بگیرد.

یاوری با بیان اینکه اختلال بیش فعالی در پسر‌ها بیش از دخترهاست، گفت: تحقیقات جهانی نشان داده حدود سه تا پنج نفر از هر یکصد کودک دبستانی به اختلال نقص توجه و بیش فعالی مبتلا هستند.

این روانشناس کودک با اشاره به روش‌های آموزشی ویژه بیش‌فعال‌ها، خاطرنشان کرد: والدین در برخورد با این کودکان باید وظایف بزرگ را به کوچک تقسیم کنند، زیرا کار‌های بزرگ به سرعت کودک را خسته می‌کند و او را با این هیجان رو به رو خواهد کرد که من هرگز قادر به انجام آن نخواهم بود.

وی ادامه داد: والدین با شکستن کار به قطعات کوچک‌تر به کودک اجازه می‌دهند به این حقیقت دسترسی پیدا کند که بیش از میزان تصور خود توان انجام کار دارد؛ از طرفی، در خردسالان این روش می‌تواند از لجبازی حاصل از ناکامی پیشگیری کند و در کودکان بزرگ‌تر هم مانع نگرش شکست خورده بودن می‌شود.

یاوری با اشاره به تاثیر ورزش در بیش فعالی کودکان، عنوان کرد: جابجایی و حرکات فیزیکی باعث بهبود تمرکز ذهنی، حافظه و انعطاف پذیری شناختی می‌شود. تحقیقات اخیر نیز نشان می‌دهد که ورزش بر عملکرد آکادمیک و علمی، اثر مثبت دارد.

وی با بیان اینکه تمرینات ذهنی برای ساختن و یا بازسازی عرصه توجه می‌تواند به عنوان درمانی الحاقی و یا جایگزین آمفتامین‌ها در اختلال بیش فعالی باشد، متذکر شد: در کودکانی که در یک برنامه فعالیت فیزیکی منظم شرکت داشته اند نشانه‌هایی از افزایش عملکرد شناختی و کارکرد مغز مشاهده شده است. در واقع فعالیت فیزیکی برای بهبود شناخت و سلامت مغز در دوران کودکی مهم است.

این روانشناس کودک فعالیت فیزیکی را سرمایه گذاری پرسودی برای تمامی کودکان به خصوص کودکان دچار اختلال کم توجهی و بیش توجهی دانست و تصریح کرد: سال تحصیلی تنها ۹ ماه بوده، اما وقتی کودک فقط هفت سال داشته باشد، ۹ ماه زمانی طولانی برای بی حرکت نشستن بر سر کلاس است لذا توصیه می‌شود والدین فرصت‌های بیشتری را برای تمرین بدنی و ورزش برای کودکان در نظر بگیرند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اجتماعی درمان اوتیسم کودکان اوتیسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی

در جریان جدیدترین جنایت صهیونیست ها در یورش به نوار غزه، بمباران پارک کودکان در اردوگاه پناهجویان المغازی واقع در منطقه دیرالبلح، به شهادت ۱۴ کودک و مجروح شدن چندین نفر دیگر منجر شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، اشغالگران صهیونیست حتی به کودکان غزه نیز اجازه نمی‌دهند چند دقیقه در روز برای فرار از واقعیت دردناک جنگ، مشغول بازی شوند. ارتش صهیونیستی در جدیدترین جنایت خود محوطه بازی کودکان در اردوگاه المغازی، واقع در منطقه دیرالبلح را هدف قرار داد و دست کم 14 کودک فلسطینی را به شهادت رساند.

 

.

 

حمله موشکی ارتش رژیم صهیونیستی به خیابانی مملواز جمعیت و کودکان مشغول بازی باعث شد این هیاهوی کودکانه به یکباره خاموش شود. همه کودکان بجز چند نفر که در این حادثه مجروح شدند، به شهادت رسیدند.

رجاء رضوان،کودک ساکن اردوگاه المغازی در تشریح جزئیات این جنایت به خبرنگار تسنیم در نوار غزه گفت: می خواستم وسائلی بخرم، همین که آماده شدم و میخواستم به بیرون از اردوگاه بروم، ناگهان بمباران شروع شد و دقیقاً یک موشک جلوی من به زمین اصابت کرد. محمد، پسر عمویم هم آسیب دید و روی زمین افتاد.

«فهد صیدم»، یکی دیگر از کودکان ساکن اردوگاه المغازی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: داشتم درخیابان راه می رفتم، شاهد بودم که بچه ها با خوشحالی در حال رفت و آمد و بازی بودند که ناگهان بمباران اتفاق افتاد. دست و پای بچه ها قطع شد و همه روی زمین افتاده بودند تا اینکه نیروهای امدادی آمدند و همه بچه ها را بردند.

این جنایت که در روز روشن در اردوگاه آوارگان المغازی در مرکز نوار غزه رخ داد و جان 14 کودک را گرفت، نشانگر پافشاری اشغالگران بر ارتکاب جنایات شان علیه کودکان غزه است. کودکان مهم‌ترین و آسیب‌پذیرترین قشری هستند که در این جنگ هدف قرار گرفته و تا کنون بیش از 14 هزار کودک بی گناه توسط اشغالگران به شهادت رسیده اند.

باسم العثامنه، که دخترش ملاک در جریان این تجاوز زخمی شد به خبرنگار تسنیم گفت: خدا رحم کرد که جراحت‌های دخترم ملاک، در مقایسه با دیگر کودکان سطحی بود. خدا به همسایه ها و خانواده هایی که پسران و دخترانشان را از دست دادند صبر دهد. خدا را شکر ملاک جراحت هایش سطحی است، همین طور محمد، فرزند برادرم نیز جراحت هایش سطحی است. خدا رحم کرد.

 

 

جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شدبرنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه 80 سال طول می‌کشد

 

 مردم و کودکان غزه حتی در این شرایط دشوار نیز در برابر تجاوز و اشغال تسلیم نمی شوند. جنگ نه تنها آنها را می کشد، بلکه آنها را از داشتن مادرانشان نیزمحروم می کند. گزارش سازمان ملل از شهادت دست کم 10 هزار زن از جمله 6 هزار مادر در خلال جنگ غزه حکایت دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی